Preventivna stomatologija

Preventivna stomatologija usmjerena je na očuvanje oralnog zdravlja kako bi se izbjegli karijes, bolesti desni, erozija zuba i drugi problemi koji mogu uticati na zdravlje vaših usta i zuba.

Cilj preventivne stomatologije je da zube i desni održava zdravim tako što sprečava nastanak bolesti prije nego što se pojave ili tako što bolesti otkriva u ranoj fazi kada su liječenje i intervencija najefikasniji.

Stomatološka ordinacija Lopičić iz Podgorice nudi preventivne i druge stomatološke usluge najvišeg kvaliteta po pristupačnim cijenama.

Dođite u našu ordinaciju i preventivno pregledajte svoje zube.

Zašto su važni preventivni pregledi kod zubara?

Rano otkrivanje problema – Redovni odlasci zubaru omogućavaju identifikaciju problema kao što su karijes, bolesti desni ili druge oralne bolesti prije nego što postanu ozbiljniji i teži za liječenje. Rano otkrivanje znači da se problemi mogu tretirati na vrijeme, često manje invazivnim tretmanima.

Očuvanje zuba i oralnog zdravlja - Redovnim preventivni pregledima može se produžiti životni vijek zuba i poboljšati opšte oralno zdravlje.

Održavanje opšteg zdravlja - Dobro oralno zdravlje je povezano sa opštim blagostanjem jer smanjuje rizik od mnogih ozbiljnih zdravstvenih problema.

Ušteda novca i vremena - Prevencijom ozbiljnijih oralnih zdravstvenih problema možete izbjeći skupe i vremenski zahtjevne stomatološke procedure.

Preventivne stomatološke usluge u ordinaciji dr Lopičić

Naša misija je da vas osnažimo znanjem i uslugama potrebnim da spriječite probleme sa oralnim zdravljem prije nego što se pojave, osiguravajući doživotno zdrave zube i lijep osmijeh.

Neke od preventivnih usluga koje pružamo u našoj ordinaciji su:

  • Redovni pregledi i profesionalno čišćenje zuba - uključuje redovne kontrole kod stomatologa, uklanjanje kamenca i poliranje zuba.
  • Fluorisanje zuba - fluorid pomaže u jačanju zubne gleđi i smanjuje rizik od karijesa.
  • Zalivanje fisura – nanošenje zaštitnog sloja na žvakaće površine zadnjih zuba radi sprečavanja karijesa.
  • Edukacija pacijenata - informisanje i savetovanje pacijenata o pravilnoj tehnici pranja zuba i drugim životnim navikama koje mogu uticati na oralno zdravlje.

Cijene stomatoloških usluga

U ordinaciji Lopičić smo svjesni koliko je prevencija važna. Zato smo cijenu stomatološkog pregleda učinili pristupačnom svima.

Ukoliko dođe do pojave karijesa, cijena popravke zuba će varirati u zavisnosti od veličine kvara. Zato je najbolje i za vas i za vaš budžet da mislite na vrijeme i jednom ili dva puta godišnje idete na preventivne preglede.

Ne čekajte da se pojave stomatološki problemi. Preuzmite kontrolu nad svojim oralnim zdravljem zakazivanjem termina u našoj stomatološkoj ordinaciji.