Stomatološki pregledi

Usna duplja je konstantno izložena dejstvu raznih hemijskih uticaja kao što su piće, hrana i razni mikroorganizmi. Na usnu duplju djeluje i mehanički uticaj koji se stvara i opterećuje vilicu prilikom žvakanja. Tempo kojim živimo i hrana kojom se hranimo nikako ne odgovaraju zdravlju naših zuba.

Uz redovno održavanje higijene usne duplje, pregledi kod stomatologa jedini su siguran način da spriječite pojavu karijesa na zubima i sačuvate zdravlje vaših zuba.

Kada je vrijeme za prvi stomatološki pregled?

Preporučuje se da se prvi stomatološki pregled obavi već u ranom uzrastu, idealno kada prvi zubići počnu da niču, a najkasnije do prvog rođendana.

Rani pregledi pomažu u prevenciji dentalnih problema i edukaciji roditelja o pravilnoj oralnoj higijeni kod djece.

Koliko često ići na stomatološke preglede?

Preventivne stomatološke preglede poželjno je obavljati dva puta u toku godine, tj. na svakih 6 mjeseci.

Međutim, učestalost može varirati u zavisnosti od individualnih potreba, oralnog zdravlja i preporuka stomatologa. Na primjer, kod posebno osjetljivih kategorija, kao što su trudnice, osobe narušenog imuniteta, pušači… biće potrebni i češći odlasci zubaru.

U slučaju da održavate zavidnu oralnu higijenu ili vam je skoro rađena sanacija zuba, ponovni odlazak na stomatološki pregled se preporučuje jednom u toku godine.

Kako izgleda stomatološki pregled?

Preventivni stomatološki pregled kod nas obično obuhvata sledeće:

  • Anamneza - Uzimanje podataka od pacijenta o njegovom opštem zdravstvenom stanju, kao i problemu zbog kojeg se obraća zubaru.
  • Klinički pregled - Obuhvata pažljiv pregled statusa svakog zuba pojedinačno. Zatim se pristupa kliničkom pregledu gingive (stanja desni), usne duplje (stanja sluznice obraza, jezika, nepca) i cjelokupnog orofacijalnog sistema.
  • Dijagnostika i plan liječenja - U zavisnosti od zatečenog stanja, biće predložen dalji plan liječenja i terapije, ili eventualna dodatna dijagnostika.
  • Savjetovanje - Stomatolog će vam dati i preporuke u vezi sa pravilnim održavanjem higijene usta i zuba.

Stomatološki pregled u prosjeku traje oko 30 minuta i za njega nije potrebna prethodna priprema.

Stomatološki pregledi i usluge u ordinaciji Lopičić

Ne čekajte da vas zaboli zub, već zakažite preventivni pregled kod zubara na vrijeme!

Stomatološke preglede kod nas moguće je raditi uz prethodno zakazivanje pozivom na broj telefona naše ordinacije u Podgorici.

Ljubazno osoblje će vam pregled zakazati u najkraćem mogućem roku. Vaše je samo da se pojavite u dogovorenom terminu i da nama dalje prepustite brigu o zdravlju vaših zuba.

U stomatološkoj ordinaciji Lopičić smatramo da svaki pacijent i njegov problem zaslužuju potpunu posvećenost.

Naši stomatolozi su tu da svojom stručnošću, ali i pozitivnom energijom učine da baš svaki pacijent izađe iz naše ordinacije sa blistavim osmijehom i dodatnim samopouzdanjem.

Najsavremenija oprema, prijatno i opuštajuće okruženje, tim koji se kontinuirano stručno usavršava i širok spektar stomatoloških usluga su ono što nas izdvaja.

Pored rutinskih stomatoloških pregleda kod nas možete obaviti popravke zuba, digitalnu rendgen dijagnostiku, ugradnje implantata, ispravljanje zuba folijama, izbjeljivanje i još puno toga.

Stomatološke ordinacije u Podgorici

Stomatološki pregledi su samo jedna od mnogih usluga koje vam nudimo, uz personalizovan pristup i pristupačne cijene. Ukoliko tražite profesionalnu uslugu koja će vam osigurati zdrav i lijep osmjeh, zakazivanje pregleda je prvi korak ka tome.