Estetska stomatologija

U modernom svijetu, gdje prvi utisak može biti odlučujući, vaš osmijeh igra ključnu ulogu.

Estetska stomatologija je grana stomatologije koja se fokusira na poboljšanje izgleda vaših zuba, desni i osmijeha u cjelini.

U te svrhe koristi širok spektar stomatoloških zahvata.

Estetska stomatologija u ordinaciji Lopičić

Razlozi za odabir estetske stomatologije su brojni. Neki pacijenti žele da riješe probleme poput diskoloracije zuba, drugi žele da smanje razmak između zuba ili nadoknade jedan ili više zuba u vilici.

Za svaki od ovih problema postoji odgovarajući estetski tretman, a gotovo sve ih možete dobiti u stomatološkoj ordinaciji Lopičić.

Nudimo usluge korigovanja gotovo svakog problema na polju estetske stomatologije. Ukoliko vam nedostaje zub mi ćemo ga nadoknaditi, prostor između dva zuba ćemo smanjiti ili u potunosti zatvoriti. Ukoliko imate loš raspored zuba mi ćemo ga ispraviti. Nudimo i uslugu izbjeljivanja zuba, kao i liječenja i preoblikovanja desni.

Izbjeljivanje zuba folijama

Izbjeljivanje zuba folijama je stomatološki postupak izbjeljivanja zuba korištenjem posebnih folija sa izbjeljivačkim sredstvima. Ova jednostavna stomatološka procedura uključuje korištenje tankih folija koje se stavljaju na zube i ostavljaju da djeluju određeno vrijeme kako bi izbjeljivačko sredstvo moglo prodrijeti u dublje slojeve zuba i ukloniti mrlje i pigmente.

Folije za izbjeljivanje zuba obično sadrže peroksid, koji je aktivni sastojak za izbjeljivanje. Kada se folije stave na zube, peroksid se oslobađa i reaguje sa pigmentima koji uzrokuju mrlje na zubima, čime se postiže izbjeljivanje. Postupak je vrlo jednostavan i ugodan za pacijenta a rezultati su vidljivi odmah nakon skidanja folija.

Nakon tretmana, potrebno je voditi računa o unosu obojenih pića kako bi efekat izbjeljivanja trajao što duže.

Lasersko izbjeljivanje zuba

Izbjeljivanje zuba lampom je poznatije kao svjetlosno ili lasersko izbjeljivanje zuba i ovo je jedna od veoma efikasnih i popularnih metoda izbjeljivanja.

Za lasersko izbjeljivanje zuba se koristi aktivni sastojak, koji predstavlja gel koji je na bazi vodonik-peroksida ili karbamid-peroksida. Kao katalizator prilikom reakcije zubne strukture i gela se koristi laser. Oslobađanje slobodnih radikala kiseonika putem zraka određenih talasnih dužina se vrši prilikom uspostavljanja reakcije zubne strukture i gela.

Lasersko izbjeljivanje je pouzdana, bezbjedna i najbrža metoda kojom se postižu zavidni rezultati.

Proces obično započinje temeljnim čišćenjem zuba kako bi se uklonile površinske nečistoće i plak. Zatim se nanosi gel koji sadrži izbjeljivačko sredstvo na zube. Nakon toga, svjetlosna ili laserska lampa se usmjerava prema zubima kako bi aktivirala izbjeljivačko sredstvo i podstakla proces izbjeljivanja.

Glavna prednost izbjeljivanja zuba lampom je brzina postizanja rezultata. Svjetlosna ili laserska energija ubrzava proces izbjeljivanja, što može rezultirati vidljivim poboljšanjem boje zuba već nakon jedne posjete stomatološkoj ordinaciji.

Mezoterapija lica

Kada kompletno sredimo vaše zube i obezbijedimo vam savršen osmijeh, u udobnosti naše ordinacije možete obaviti tretman mezoterapije lica, jednog od najpopularnijih tretmana kože današnjice. Ova savremena metoda cilja mnogobrojne probleme kože, a njen najviši cilj je aktivacija regeneracije. Ubrizgavanjem aktivnih sastojaka koje čine aminokiseline, hijaluronska kiselina, vitamini i minerali, u središnjem sloju stvara se baza za zdrav i značajno podmlađen izgled kože.

Naš stručni kadar učiniće da se osećate prijatno i da iz ordinacije izađete nasmijani i prezadovoljni svojim izgledom. 

Zubni nakit

Zubni nakit predstavlja odličan način da se ljepota vaših zuba još više istakne. Naravno, sve to je moguće samo ako ste spremni za ovaj modni detalj.

Prilikom svakog vašeg osmijeha, zubni nakit diskretno će zasvjetlucati i svojom ljepotom oduševiti vaše okruženje.

Ukoliko želite da ukrasite vaše zube cirkonima, znajte da je to potpuno bezbolan proces i da ne dolazi do oštećenja strukture zuba. Ugradnja cirkona podrazumijeva da se radi pričvršćivanje cirkona za zub. Dakle, karakteristika ovog procesa je što se cirkon u bilo kom trenutku može ukloniti.

Stomatološka ordinacija Lopičić u svojoj ponudi ima izbor nakita za zube, odnosno na raspolaganju će vam biti veliki izbor cirkona raznih boja i veličina.

Zakažite pregled u ordinaciji Lopičić

Nudimo niz mogućnosti za one koji žele da poboljšaju svoj osmijeh, bilo iz estetskih ili funkcionalnih razloga. Ako razmišljate o estetskom tretmanu, zajedno sa našim timom stomatologa istražite različite opcije koje najbolje odgovaraju vašim potrebama i željama.

Vaš san o savršenom osmijehu možete da ostvarite već danas.