Oralna hirurgija

Oralna hirurgija predstavlja granu stomatologije koja se bavi dijagnozom, hirurškim tretmanom bolesti i anomalija zuba, čeljusti i mekog tkiva usta i maksilofacijalne regije.

Dakle, oralna hirurgija obuhvata zahtevne stomatološke intervencije, od običnog vađenja zuba, preko operisanja zuba i korijena, apikotomije, do operacije desni, cisti i rekonstrukcije usne duplje.

U stomatološkoj ordinaciji Lopičić možete obaviti čitav spektar hirurških zahvata na bezbolan i efikasan način.

Oralna hirurgija u stomatološkoj ordinaciji Lopičić

U ordinaciji Lopičić pristupamo svakom pacijentu s maksimalnom pažnjom, koristeći najsavremenije tehnike i opremu za postizanje najboljeg zdravstvenog i estetskog ishoda.

Kod nas možete obaviti sledeće operativne zahvate:

  • vađenje zuba
  • hiruško vađenje zuba
  • apikotomija
  • ugradnja implanta
  • cistektomija
  • frenektomija

Vađenje zuba

Klasično vađenje zuba je rutinski zahvat koji se obično obavlja pod lokalnom anestezijom. Najčešće se vrši zbog karijesa, bolesti zuba koji nije moguće liječiti ili zato što je zub oštećen traumom.

Hirurško vađenje zuba

Ovo je kompleksnija verzija vađenja zuba koja se primjenjuje kada je zub teško dostupan, kao što je to slučaj sa umnjacima koji nisu pravilno izrasli ili su djelimično zarasli u kost. Postupak može uključivati seciranje desni i uklanjanje dijela kosti oko zuba.

Operacija korijena zuba

Ovaj postupak obično se odnosi na složenije tretmane korijena zuba koji nisu riješeni standardnim tretmanom kanala korijena. Cilj je sačuvati zub uklanjanjem infekcije ili oštećenja iz korijena zuba.

Apikotomija

Hirurški postupak kojim se uklanja vrh korijena zuba i okolno inficirano tkivo. Obično se izvodi kada se infekcija korijena zuba ne može izliječiti konvencionalnim endodontskim tretmanom. Nakon što se korijen odstrani ostaje šupljina. Vještačke kosti služe kako bi se ta šupljina ispunila.

Ugradnja implanta

U pitanju je postupak zamjene nedostajućih zuba putem hirurškog ugrađivanja implanta u kost vilice. Na implant se naknadno postavlja protetska krunica, most ili proteza, omogućavajući funkcionalnost i estetiku kao kod prirodnih zuba.

Cistektomija

Ciste mogu izazvati oštećenje kosti i okolnih zuba, stoga je njihovo uklanjanje važno za očuvanje oralnog zdravlja. Cistektomija je hirurško uklanjanje ciste iz tkiva, obično u vilici ili oko korena zuba. Radi pod lokalnom anestezijom i nije bolna.

Frenulum jezika - lasersko uklanjanje

Frenektomija ili uklanjanje frenuluma jezika je intervencija kojom se uklanja ili modifikuje frenulum, vezivno tkivo koje se nalazi ispod jezika ili između gornje ili donje usne i desni. Ovaj postupak se obično vrši kada frenulum uzrokuje probleme kao što su poteškoće s govorom i jedenjem, ili kod djece kada je ometen pravilan razvoj zuba i vilice. U ordinaciji Lopičić, frenektomiju pacijentima uklanjamo laserskim putem. Nema hirurgije, ušivanja, konaca niti bola, a čitav proces traje 10-15 minuta. Nakon tretmana u ustima postoji ranica koja zaraste za par dana i može se javiti blagi otok. Uz savjete stomatologa naše ordinacije, čitav proces je brzo gotov i frenulum se vrlo brzo regeneriše.

Zašto odabrati ordinaciju Lopičić?

Savremena dijagnostika - koristimo napredne dijagnostičke tehnike za detaljnu analizu stanja i planiranje hirurškog tretmana.

Individualni pristup - svaki pacijent dobija individualno prilagođen tretman na osnovu specifičnih potreba, uz puno razumijevanje i pažnju za njegove brige i očekivanja.

Bezbolnost zahvata – komfor naših pacijenata nam je na prvom mjestu. Zato koristimo savremene metode kako bismo bol tokom operacija sveli na minimum. Ovo je dio našeg posla kojem posvjećujemo posebnu pažnju jer smo svjesni da mnogi pacijenti kod nas dolaze sa izraženim strahom od stomatologa.

Vrhunski tim stručnjaka - ordinacija dr Lopičić zapošljava stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti oralne hirurgije. Stručnost našeg tima garantuje visokokvalitetnu uslugu i optimalne rezultate za naše pacijente.

Savremena oprema - opremljeni smo najsavremenijom opremom za obavljanje intervencija iz oblasti oralne hirurgije, čime se osigurava efikasno i bezbedno obavljanje svih zahvata.

Brz oporavak – Briga o našim pacijentima ne završava se sa obavljenom hirurškom intervencijom. Tu smo da vaš oporavak ispratimo do kraja i učinimo da prođe bez komplikacija kako biste se što prije vratili svojim svakodnevnim aktivnostima.

Oralna hirurgija - cjenovnik

Cijene intervencija u stomatološkoj ordinaciji  Lopičić zavise do vrste i složenosti same interevencije. Dakle, cijene variraju u zavisnosti da li je u pitanju rutinsko vađenje zuba, operacija umnjaka, otklanjanje ciste ili rekonstrukcija deformiteta kosti, vilice ili zuba.