Dječija stomatologija

Svaki problem se može riješiti. Ako vaš mališan posjeduje bilo koji problem koji se tiče zuba, stomatološka ordinacija Lopičić i naš dječiji (zubar) stomatolog stoji vam na raspolaganju. Nudimo rješenje djetetovog problema na što bezbolniji način. U našoj ordinaciji uz prijatnu atmosferu, druženje i igranje, zubići vaših mališana biće zdravi, što je na kraju krajeva i najbitnije.

Dječija i preventivna stomatologija

Dečija stomatologija se bavi prevencijom, dijagnozom i tretmanom različitih oralnih problema kod djece. Uključuje preventivne preglede, tretiranje karijesa, probleme vezane za nepravilan rast i razvoj zuba i vilice, kao i one nastale usled povrede zuba.

Ono čemu svaki dobar dječiji zubar posvećuje posebnu pažnju je stvaranje prijatnog iskustva kako bi se kod djeteta smanjio strah od zubara i podstaklo usvajanje zdravih navika vezanih za oralno zdravlje.

Ne odlažite prvu posjetu stomatologu.

Već u najranijem uzrastu dovedite dijete u stomatološku ordinaciju, a zubari u našoj ordinaciji znaće kako da prvu djetetovu posjetu pretvore u prijatno iskustvo, tako da će svaki sledeći dolazak proticati bez straha kod djeteta i bez tenzije kod roditelja.

Problemi koje rješava dječija stomatologija

Problem koji je tipičan kod djeteta i adolesenta jeste traumatska povreda zuba. Kod takvih povreda, veoma je bitno zbrinuti zub na pravi način jer će u suprotnom bilo kakva greška doprinijeti njegovom gubitku i komplikacijama. Djeca nepredvidivog ponašanja, nemirna i živahna, obično su ta koja imaju problem ove vrste.

Pomenuti problem rješava se upotrebom štitnika za zube, ukoliko se ona bave određenim sportom koji zahtijeva kontakt. Kao što smo rekli, ukoliko do povrede dođe, jako je bitno na vrijeme se javiti stomatologu i rješiti problem na pravi način, sa pravilnom dijagnozom.

Drugi česti problemi koje uspješno rješavamo su problemi sa karijesom, često uzrokovanog pretjeranom konzumacijom šećera i lošom oralnom higijenom, zatim razvojnih problema poput nepravilno poravnatih zuba i vilica koji mogu uticati na ugriz i osmjeh djeteta.

Pored toga, navike kao što su sisanje palca ili produžena upotreba varalice mogu dovesti do ortodontskih problema, što zahtjeva ranu intervenciju.

Dječiji stomatolog ordinacije Lopičić

Naši stomatolozi znaju koliko je važno karijes otkriti u početnoj fazi, kako bi se spriječile komplikacije koje mogu biti veoma bolne. Da bismo ga na vrijeme dijagnostifikovali, koristimo najsavremenije tehnike, tj. dostignuća na polju stomatologije.

Karijes uspijevamo da spriječimo već u najranijoj fazi upotrebom mekog lasera u kombinaciji sa profilaktičkim pastama za zube.

Drugi način podrazumijeva minimalno invazivne tretmane. Ukoliko je dubina lezije karijesa adekvatna, tj. pogodna, koristimo ultrazvuk ili vazdušnu abraziju.

Primjena ovih postupaka ne zahtijeva upotrebu anestezije. U svakom drugom slučaju ili tretmanu, anestezija se podrazumijeva. Kod mliječnih i stalnih zuba, tj. prilikom rješavanja problema lezija karijesa, koristimo se najsavremenijim metodama i materijalima.

Nama je, kao i roditeljima, veoma bitno da dijete ne osjeća bol u toku tretmana, a i nakon njega. Poznato je da djeca imaju negativno mišljenje o stomatolozima (zubarima) na osnovu pređašnjeg negativnog iskustva. Kod takvog djeteta javlja se strah. Čak i u takvim situacijama postoji rješenje da se pomoću sedacije inhalatorom pobijedi strah i dijete zbrine na prijatan način.

Stomatološke usluge za djecu

Neke od usluga koje nudimo su:

  • Preventivni pregledi kod djece
  • Rana dijagnostika karijesa
  • Bezbolna popravka zuba
  • Uklanjanje mekih naslaga
  • Zalivanje fisura
  • Fluorizacija zuba
  • Ekstrakcija mliječnog zuba

Dječiji stomatolog u Podgorici

Ukoliko tražite stomatologa za vašeg mališana u Podgorici, pronaći ćete ga u Stomatološkoj ordinaciji Lopičić. Mi znamo da su najmlađi posebno osjetljiva kategorija pacijenata koji traže posebno strpljiv, opušten i pažljiv pristup u radu.

Neka prva naredna posjeta zubaru vašem djetetu bude prijatno iskustvo!