Vađenje zuba

 

Vađenje zuba je ozbiljna intervencija koja može imati i komplikacije. Pacijent mora biti dobro informisan o tome šta smije raditi a šta ne, prije vađenja zuba. U našoj stomatološkoj ordinaciji između ostalog vršimo intervencije vađenja zuba.

 

Ako Vam naši stomatolozi konstatuju da je zub potrebno izvaditi saopštiće Vam potrebne informacije kako nakon intervencije ne bi došlo do komplikacija. Zub je najbolje izvaditi u prvoj polovini dana i u hladnijim godišnjim dobima kao što su zima ili jesen.

 

Takođe morate znati da je prije vađenja zuba neophodno jesti jer se nakon intervencije ne preporučuje bilo kakvo konzumiranje hrane. Još jedan razlog zbog kojeg je neophodno jesti prije intervencije vađenja zuba je taj što gladan čovjek luči više pljuvačke nego sit, što dodatno ometa rad stomatologa. Nakon vađenja, stomatolog pacijentu stavlja tampon od gaze koji je neophodno držati u ustima pod zagrižajem da bi se obustavilo krvarenje.

 

Tampon je poželjno držati 15 do 20 minuta nakon čega ga treba ispljunuti. Živu ranu ne smijete dirati jezikom ili prstima jer ćete na taj način ukloniti čep koji se stvara od zgrušane krvi i koji je neophodan da se rana zatvori. Kada prođe dovoljan broj sati i krenete da konzumirate hranu, vodite računa da ona ne bude vruća ili tvrda da ne bi došlo do oštećenja rane.

 

Prilikom pranja zuba takođe je bitno voditi računa da ne ispirate jako kako ne biste uklonili čep stvoren od zgrušane krvi. Vađenje običnog zuba i umnjaka se razlikuje. Vađenjem umnjaka može doći do komplikacija. Umnjak je moguće izvaditi običnim ili hiruškim putem.

 

Vađenje zuba u trudnoći i cijene

 

Cijene vađenja zuba i vađenja umnjaka se razlikuju iz razloga što je vađenje umnjaka teža intervencija. Cijene vađenja zuba možete saznati dolaskom do naše stomatološke ordinacije Dr Lopičić ili se informisati na broj telefona koji vidite na našem sajtu.

 

Vađenje zuba u trudnoći stomatolozi ne savjetuju u prva tri mjeseca. Nakon toga vađenje zuba u trudnoći neće predstavljati problem. Vađenje zuba u trudnoći pacijentkinji može naškoditi u slučaju da ima problem sa zgrušavanjem krvi. U tom slučaju je neophodno da se posavjetuje sa svojim ginekologom. Vađenje zuba u stomatološkoj ordinaciji Lopičić vrši naš tim stomatologa i zato Vam savjetujemo da dođete kod nas i zub izvadite na bezbjedan način uz pristupačne cijene.

Vadjenje zuba - Stomatoloska ordinacija Podgorica - intervencije u trudnoci

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati