Terapija parodontopatija

 

Parodontopatija je najčešće oboljenje poslije karijesa. Karijes je oboljenje koje se može spriječiti zalivanjem fisura. Zalivanje fisura predstavlja bezbolan tretman u kome se grizna površina bočnih zuba puni i na taj način štiti od spoljašnjih uticaja.

 

Stomatološka ordinacija Lopičić nudi usluge liječenja parodontopatije. Pacijent obično nije svjestan da boluje od parodontopatije, jer se bolovi ne javljaju sve dok ne dođe do komplikacija. Zato vam savetujemo da dolazite na preventivne preglede u stomatološku ordinaciju Lopičić kako biste izbjegli ovo naporno oboljenje.

 

Krvarenje desni su prvi znak parodontopatije. Prva krvarenja se mogu pojaviti još u detinjstvu. Parodontopatija je izazvana dentalnim plakom koji je 80% izgrađen od bakterija. Plakovi su ljigave i bezbojne naslage na zubima koje se ne mogu ukloniti samo ispiranjem usta.

 

Ukoliko se oralna higijena ne obavlja pravilno i redovno u plakovima dolazi do nagomilavanja mineralnih soli, i dolazi do stvaranja kamenca. Kamenac su tvrde i vidljive naslage na zubima. Nagomilavanje kamenca dovodi do zapaljenja desni. Kamenac onemogućava čišćenje zuba i pritiskanjem desni dovodi do poremećaja cirkulacije. Za otklanjanje kamenca sa zuba se primjenjuje kauzalna terapija. Kauzalna terapija predstavlja uklanjanje kamenca sa zuba i iz parodontolskih džepova. Postoje i čvrste naslage koje se ne vide golim okom,nazivaju se subgingivalni konkrementi i prekrivene su gingivom.

 

 

Parodontopatija i parodontalni džep 

 

Parodontalni džep je mjesto gdje se smještaju naslage koje ne vidimo golim okom.Ukoliko se gingivitis ne liječi dolazi do širenja zapaljenja. Dolazi do formiranja parodontalnih džepova. Parodontalni džep je prostor između zapaljenih desni i korijena zuba.

 

Kada dođe do tog zapaljenja znajte da je to najbitniji znak parodontopatije. Ukoliko se ne liječi na vrijeme parodontopatija dovodi do klaćenja zuba i ispadanja. Zato reagujte na vrijeme i krenite sa liječenjem parodontopatije ukoliko je imate. Terapija liječenja parodontopatije traje dugo i ne garantuje da se bolest neće ponovo vratiti. Zato morate ići na preventivne stomatološke preglede spriječili njen nastanak I da biste eventualno već nastalo oboljenje održavali terapijom na odgovarajućem stadijumu koji garantuje duži vijek zuba.

 

 

 

Parodontopatija i liječenje

 

Stomatološka ordinacija Lopičić nudi usluge preventivnih pregleda kao i liječenja parodontopatije nakon uspotavljanja dijagnoze. Ako reagujete na vrijeme proces liječenja je dosta jednostavniji. Potrebno je samo ukloniti kamenac sa zuba laserom. Terapija je potpuno bezbolna i kratko traje. Nakon toga slijedi poliranje četkicom.U situacijama kada je paradontopatija tj. kada su parodontalni džepovi već formirani i izraženi, proces terapije i  liječenje su komplikovaniji.

 

U zavisnosti od lokacije parodontalnih džepova vrši se kiretaža ili hiruško otklanjanje. Intervencija je takođe bezbolna i obavlja se u lokalnoj anesteziji. Da biste izbjegli bilo kakav vid oboljenja parodontopatije savjetujemo vam preventivne preglede na svakih šest mjeseci kod vašeg stomatologa. Stomatološka ordinacija Lopičić vrši otklanjanje parodontopatije veoma uspješno uz tim specijalista. Zakažite pregled i dođite u našu stomatološku ordinaciju i uvjerite se u kvalitetan rad i ljubazno osoblje.

 

Za više informacija i zakazivanje pregleda u našoj ordinaciji, pozovite nas na brojeve telefona ili nas kontaktirajte putem stranice Kontakt

 

Parodontopatija i paradontalni dzep - lecenje - Stomatoloske ordinacije u Podgorici

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati