Splintovi

 

Splintove preporučuje stomatolog ukoliko imate problem kao što je škripanje zubima. Škripanje zubima ne samo što nije prijatno za okolinu,  već je veoma štetno za osobu koja ovaj problem ima. Škripanje zubima se dešava prilikom spavanja ili prilikom žvakanja. Dolazi do trenja i dolazi do oštećenja zuba.

 

Da bi se izliječili od ove neprijatne navike posjetite stomatologa. Stomatološka ordinacija Dr Lopičić se između ostalog bavi izradom splintova po mjeri pacijenta. Prije nego što se naprave splintovi pacijentu se radi otisak zuba. Na osnovu otiska se izrađuju splintovi.

 

Svrha splintova jeste da smanji abraziju i zaštiti zubna tkiva. U stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić bavimo se izradom stabilizacionih okluzalnih splintova. Rađeni su od čvrstog materijala, sa debljinom od dva milimetra. Napravljeni su tako da prekrivaju sve zube gornje vilice. Namjenjeni su da se nose tokom noći dok spavate.

 

Dolazak na kontrolu će vam zakazati vaš stomatolog u zavisnosti od jačine vašeg problema. Splintovi su veoma korisno riješenje ukoliko imate problem sa škripanjem zubima. Da ne biste pravili neprijatne zvukove sebi  i drugima, a prvenstveno zaštitili svoje zube savjetujemo Vam da se posavjetujete sa stomatologom, kako bi Vam odradio splintove po vašoj mjeri.

 

Retencione folije

 

Splintovi se takođe koriste nakon prestanka nošenja fiksnih ortodonskih aparata, da bi onemogućili vraćanje zuba u prvobitni položaj. Drugi naziv za ove splintove su retencione folije. Retencione folije se u početku nose stalno. Kako vrijeme prolazi vrijeme nošenja retencinih folija će biti sve kraće i kraće. Cijene splintova i retencionih folija u našoj ordinaciji Dr Lopičić možete saznati ako direktno dođete kod nas, ili se informišite pozivom na broj telefona koji vidite na sajtu. Zakažite pregled i naši stomatolozi će Vam izaći u susret i po povoljnoj cijeni izraditi splintove visokog kvaliteta.

Splintovi i retencione folije-Stomatoloska ordinacija Dr Lopicic-Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati