Revizija endodontskog punjenja

 

Cilj endodontskog liječenja je odstranjivanje uzročnika koji su izazvali upalu prostora oko zubne pulpe i spriječavanje upale oko vrha korijena. Uklanjanjem ovih simptoma se spašava zub koji bi inače bio izvađen. Drugi naziv za endodonotski tretman jeste spašavanje zuba koji ste već nebrojano puta čuli.

 

Uspješno odrađen endodonotski tretman vraća potrebnu funkciju zubu i spriječava njegovo vađenje. Prilikom vršenja endodonotke terapije može doći do brojnih komplikacija prilikom čišćenja kanala korijena zuba. Nekad se dešava da se kod endodontski liječenih zuba ponovo pojavi upala. Simptomi novonastale upale su osetljivost zuba na zagriz. Ponovna upala se može dogoditi i nakon dužeg vremenskog perioda od recimo više godina. Do ponovne upale može doći usljed ponovnog prodiranja izazivača infekcija do korijena zuba.

 

Njihovo prodiranje nastaje iz razloga što vremenom materijal kojim je popunjen ispun slabi. Terapija endodonotskog punjenja se sastoji od ponovnog čišćenja, dezinfekcije kanala korijena zuba i njihovog punjenja. Praktično se ponavlja proces koji je već jednom rađen. Nakon odrađenog endodonotskog tretmana bolovi nestaju i zub ponovo dobija svoju funkciju. Nijedna stomatološka ordinacija vam ne može garantovati da se ponovna upala neće vratiti, ukoliko ne dolazite na kontrolne i li preventivne preglede bar dva puta godišnje.

 

Ukoliko do nje dođe savjetujemo vam da se brzo javite vašem stomatologu. Naša stomatološka ordinacija Dr Lopičić nudi stomatološke preventivne preglede kao i tretmane liječenja ukoliko se uoči da su vam potrebni. O cijenama naših stomatoloških usluga i svemu ostalom što vas interesuje, se možete informisati na broj telefona koji vidite na sajtu. Tim specijalista stomatologa iz naše stomatološke ordinacije Dr Lopičić će vam rado izaći u susret i posavjetovati vas na pravi način.

Revizija endodonotskog punjenja-Stomatoloski pregledi i usluge Dr Lopicic - Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati