Proteze za ispravljanje zuba

 

 

Nepravilno poređani zubi nisu samo loš prizor, već mogu ozbiljno ugroziti zdravlje pacijenta. Zbog svog izgleda i zdravlja je neophodno da se obratite stomatologu za savjet. Stomatološka ordinacija Dr Lopičić se bavi pravljenjem proteza za ispravljanje zuba i stoji vam na raspolaganju ukoliko je potreban pregled i savjet. Da bi stomatolog odlučio kakva proteza je najpogodnija za pacijenta potrebno je da uradi otisak vilice. Na osnovu otiska se predlaže odgovarajuća proteza za ispravljanje zuba.

 

Za ispravljanje zuba se najčešće koriste fiksne proteze. Fiksne proteze su mnogo efikasnije od mobilnih. Razlika je što se fiksna proteza konstantno nosi dok se mobilna nosi samo par sati u toku dana i tokom cijele noći. Fiksna proteza se sastoji od bravica i luka. Bravice se lijepe na svaki zub pojedinačno i kroz njih se provlači luk. Bravice mogu biti metalne ili safirne ili keramičke. U zavisnosti od bravica bira se luk. On takođe može biti metalni ili bijeli.

 

U zavisnosti od vaše finansijske situacije odlučićete se za metalnu, keramičku ili safirnu protezu. Keramička i safirna su jedva prepoznatljive na zubima pacijenta. To je jedini razlog zbog kojeg se neki pacijenti odlučuju isključivo za nju. Mobilne proteze su izrađene od akrilata i metala. Akrilni dio direktno liježe na sluzokožu nepca ukoliko je u pitanju gornja proteza ili unutrašnjost desni zuba donje vilice ukoliko je u pitanju donja vilica. Metalni dio čini metalna žica koja ide preko zuba i dovodi ih u pravilan položaj.

 

Mobilne proteze se obično preporučuju djeci, kod njih je efekat najveći. Ukoliko je u pitanju tinejdžer koji je izašao iz puberteta njemu mobilna proteza ne može postići potreban efekat. Njemu se preporučuje fiksna proteza. Cijene proteza za ispravljanje zuba možete saznati dolaskom direktno u našu ordinaciju Dr Lopičić, ili pozivom broja telefona koji vidite na sajtu.

Proteze za ispravljanje zuba - Specijalista za protetiku - Stomatoloska ordinacija Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati