Protetika

 

Protetika predstavlja granu stomatologije čiji je zadatak da nadomjesti zube koji fale, ili popravi izgled već postojećih. Ukoliko vam se ne sviđaju vaši postojeći zubi moguće ih je modifikovati. U okviru stomatoloske ordinacije Lopičić vaše zube je moguće ispraviti i mijenjati pomoću ljuskica (fasete), krunica, mostova, proteza. Kad su u pitanju proteze postoje mobilne i fiksne proteze.

 

 

Fiksna protetika - Fasete

 

Protetika se bavi pravljenjem kompozitnih ili keramičkih ljuskica ili faseta. Komadići kompozitnog ili keramičkog materijala koji se postavljaju na prednji deo zuba po tačno određenom kalupu klijenta se nazivaju kompozitne odnosno keramičke ljuskice ili fasete. Njihova svrha je da poboljšaju izgled zuba,njegovu boju i oblik. Neravnomjerno postavljeni zubi,nejednake boje,sa neravnim udubljenjima i ispupčenjima, nepopunjen prostor između zuba- sve ovo su problemi koji se daju riješiti uz pomoć kompozitnih ljuskica ili faseta. U okviru stomatoloske ordinacije Lopičić možete uraditi kompozitne ljuskice po mjeri vaših zuba.

 

 

 

Fiksna protetika - Krunice i most

 

Sljedeći način korekcije zuba jesu krunice.Krunice se stavljaju na zube da bi poboljšale izgled i funkciju. Krunice se stavljaju ukoliko imate problema sa jednim zubom ili više njih na različitim mjestima (ne u nizu). Protetika se bavi pravljenjem mostova.U slučaju da imate više zuba u nizu koje je potrebno ojačati savjetujemo vam da kod vašeg stomatologa stavite most.  Most je konstukcija koja se montira na izbrušene zube, koji stoje u nizu. Most ima cilj da ih učvrsti i da im da lijep izgled.

 

 

Mobilna protetika - Zubna proteza

 

U slučaju nedostatka većeg broja zuba,predlažemo vam zubnu protezu. Zubna proteza je mobilna, može se skidati.Ima mogućnost prekrivanja postojećih zuba i krunica i time daje bolji estetski efekat. Proteza za zube pored svoje funkcije koju odlično obavlja je i veoma praktična.U okviru stomatoloske ordinacije Lopičić možete zakazati bilo koju od navedenih usluga, po veoma povoljnim cijenama.Stomatološka ordinacija Lopičić obuhvata usluge:

 

 

 

Za više informacija i zakazivanje pregleda u našoj ordinaciji, pozovite nas na brojeve telefona ili nas kontaktirajte putem stranice Kontakt

Fiksna i mobilna protetika - Fasete, Krunice, Proteza za zube - Zubar Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati