Plombiranje zuba

 

Plombirnje zuba je postupak koji slijedi nakon uklanjanja kvara nastalog na zubu. Usluge plombiranja po povoljnim cijenama vam nudi stomatološka ordinacija Lopičić koja se nalazi u Podgorici. Plombe su vremenom postale sve bolje, dugotrajnije, izdržajnije. Stomatološka ordinacija Lopičić iz Podgorice nudi stomatološke usluge plombiranja zuba po pristupačnim cijenama.

 

Materijali od kojih se izrađuju plombe su visokog kvaliteta. Prilagođavaju se boji zuba pacijenta, ne mijenjaju duži vremenski period izgled, ne ispadaju lako i otporne su na pritisak. Nekada pravljene plombe, koje su imale metalni, srebrni, crni izgled su u svom sastavu sadržale veliku količinu raznih metala kao što su živa, olovo, nikl, srebro, kalaj, bakar, cink i drugi metali.

 

Plomba i njen izgled

 

Istraživanja su pokazala da su elementi kao što su živa, olovo i kalaj kancerogeni. Iz tog razloga je bilo neophodno izbaciti takve elemnte iz sastava plombi. Takođe su istraživanja pokazala da su amalgamske plombe najvećeg kvaliteta i dužeg veka od svih drugih plombi. Plomba služi da se ispun koji je napravljen otklanjanjem karijesa sa zuba, popuni i omogući zubu potrebnu funkciju i lijep izgled. Trenutno su najpouzdanije bijele plombe. Ne samo zbog estetskog izgleda već i zbog kvaliteta koji obezbjeđuju. Crne ili sive plombe ne samo da estetski nisu privlačne, one nisu ni dobre za zdravlje pacijenta.

 

Da biste izbjegli oboljenje zuba u vidu karijesa savjetujemo da dođete na preventivni stomatološki pregled u stomatološku ordinaciju Dr Lopičić u Podgorici.Tim specijalista stomatologa iz Crne Gore radi na svim potrebnim intervencijama ukoliko je potrebno da vam se ukažu nakon konstatovanja oboljenja. Cijene preventivnog stomatološkog pregleda kao i ostalih intervencija možete saznati pozivom broja telefona koji vidite na internet stranici naše stomatološke ordinacije, ili dođite direktno kod nas.

 

Kompozitni ispuni

 

 

Kompozitni ispuni su drugi naziv za bijele plombe. Bijele plombe su u potpunosti zamijenile nekada korišćene crne plombe. Zubni ispun je udubljenje nastalo prilikom otklanjanja karijesa sa zuba. Karijes predstavlja jednu od bolesti zuba.

 

 

Karijes nastaje usled štetnih naslaga koje uništavaju gleđ zuba i ulaze u njegovu unutrašnjost nastavljajući da šire kvar. Karijes je potrebno što ranije ukloniti nakon konstatovanja njegovog postojanja. Nakon uništavanja tvrdog zubnog tkiva, ukoliko kvar dođe do zubne pulpe nastaje upala. Zato je neophodno kvar što prije ukloniti i napuniti rupu nastalu prilikom uklanjanja kvara. Više infromacija saznajte na našoj stranici Kompozitni ispuni.

 

Plombiranje i popravka zuba - Plomba - Stomatoloska ordinacija Dr Lopicic - Crna Gora

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati