Parcijalne skeletirane proteze

 

Parcijalne skeletirane proteze služe da nadomjeste zube koji nedostaju u vilici pacijenta. Poznate su i pod nazivom vizil proteze. Veoma su slične klasičnim parcijalnim protezama. Najveća i najbitnija razlika je što se pritisak koji se pravi prilikom žvakanja kod skeletiranih proteza prenosi na prirodne zube a sa njih na viličnu kost. Na taj način se ostvaruje prirodno prenošenje pritiska. Prirodno prenošenje pristiska je i njena najveća prednost u odnosu na ostale parcijalne proteze.

 

Prenošenje pritiska na prirodan zub je moguće jer se kukice kojima se proteza vezuje za prirodne zube prave za svaki zub posebno. Parcijalna skeletirana proteza je skuplja od parcijalne pločaste proteze ali je daleko trajnija i kvalitetnija. Umjesto akrilatne ploče koja je osnova parcijalnim pločastm protezama, parcijalne skeletirane proteze posjeduju metalne spojnice. Metalne spojnice male veličine doprinose pacijentu prirodniji osjećaj prilikom nošenja.

 

Pacijent nošenjem parcijalne skeletirane proteze ima manji osjećaj stranog tijela u svojim ustima od nošenja parcijalne pločaste proteze. Parcijalne skeletirane proteze je praktično nemoguće polomiti.Parcijalne proteze predstavljaju sarvšeno riješenje ukoliko je potrebno nadomjestiti više zuba. Parcijalne skeletirane proteze možete raditi kod nas u stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić. Cijena izrade parcijalnih proteza generalno je dosta povoljna. Međutim i među cijenama parcijalnih proteza postoji razlika. Za sve potrebne savete i informacije, tim stomatologa specijalista naše stomatološke ordinacije Dr Lopačić Vam uvijek stoji na raspolaganju.

Parcijalna skeletirana proteza - Stomatoloska ordinacija Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati