Paradontalni džepovi

Paradontalni džepovi ili gingivitis predstavlja prostor između zapaljenih desni i korijena zuba. Paradontalni džepovi su najbitniji znak paradontopatije. Simptomi su preosjetljivost zuba na bilo kakve nadražaje. Kauzalnom terapijom stomatolozi otklanjaju kamenac iz paradontalnih džepova. Kauzalna terapija se radi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolna.

 

Da ne bi došlo do pojave karijesa, a nakon toga i pradontopatije, savjetuje se redovna posjeta stomatologu. Preventivne stomatološke preglede možete raditi u našoj stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić. 

 

Kada zub toliko oboli da dođe do stvaranja paradontalnih džepova neophodna je intervencija stomatologa. Ukoliko ne liječite gingivitis zapaljenje se širi i zahvata alveolarnu kost i na taj način stvara mogućnost da dođe do oboljenja i udaljenijih organa u čovjekovom organizmu.

 

Liječenje paradontalnih džepova - Lasersko uklanjanje kamenca i poliranje zuba

 

Simptomi paradontopatije su crvene, otekle desni i krvarenje koje se javlja prilikom pranja zuba. Terapija liječenja paradontalnih džepova podrazumeva lasersko uklanjanje kamenca. Zatim slijedi poliranje zuba četkicama. Nijedan stomatolog vam ne garantuje da se izliječena paradontopatija neće ponovo vratiti. Moguće je da Vam se vrati za par mijeseci ili za par godina. Od vas i vaše oralne higijene zavisi. Održavanjem pravilne i redovne oralne higijene kao I redovnim kontrolnim pregledima možete da prolongirate period do ponovnog oboljenja

Liječenje paradontalnih džepova - Lasersko uklanjanje kamenca i poliranje zuba - Stomatoloska ordinacija Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati