Ortodontski aparati

 

Ortodoncija ili ortopedija vilice je oblast stomatologije koja izučava nepravilnosti koje se mogu uočiti na zubima. Pored izučavanja, tim stomatologa specijalista iz oblasti ortodoncije je tu da predloži adekvatno riješenje problema. Postoje razni ortodontski aparati čija je svrha ispravljanje nepravilno postavljenih zuba ili nepravilnog zagrižaja.

 

Mobilni ortodontski aparati - Mobilna proteza

 

Ako je u pitanju ispravljanje nepravilno postavljenih zuba kao adekvatno riješenje može biti mobilni ortodontski aparat. Mobilni ortodontski aparat se sastoji iz akrilata i metala.Od akrilata je izrađen dio koji direktno naliježe na sluzokožu nepca ako je u pitanju gornja proteza, ili na unutrašnjost desni donje vilice ako je u pitanju donja proteza. Metalni dio se sastoji od žice koja prelazi preko zuba u obliku luka, i šrafa koji se nalazi negdje u masi akrilata. Mobilna proteza se može skidati i stavljati od strane pacijenta kada on poželi. Nosi se tokom noći i par sati dnevno, u zavisnosti od težine slučaja.

 

Fiksni ortodontski aparati - Fiksna proteza

 

Fiksni ortodontski aparati se preporučuju pacijentima starijim od osamnaest godina. Fiksni ortodontski aparat se najčešće koristi u svrhu ispravljanja nepravilnog zagrižaja. Nepravilan zagrižaj direktno utiče na organe za varenje jer hrana koju pacijent pokuša da sažvaće odlazi do želuca nesažvakana kako treba. Fiksni ortodonski aparati se sastoje iz bravica i luka. Bravice se lijepe posebnim ljepkom na površinu svakog zuba. Luk se provlači kroz bravice. Fiksna proteza može biti od metala ili od keramike. Keramičke fiksne proteze su skuplje od metalnih ali su pritom manje primjetne. Delovaće ljudima kao da je nemate.

 

Cijene ortodontskih aparata možete saznati u našoj ordinaciji Dr Lopičić. Ukoliko imate problem sa zubima ili vilicom ili vaše djete ima predispozicije da ima neki od navedenih problema dođite i dovedite ga na pregled. Tim stomatologa stručnjaka iz oblasti ortodoncije će pregledati Vas ili dijete i iznijeti stručno mišljenje. Mi smo tu da riješimo vaš ortodonski problem, na Vama je samo da dođete.

Ortodonski mobilni i fiksni aparati - Mobilna i fiksna proteza - Stomatolog Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati