Operacija korijena zuba

 

Operacija korijena zuba, iako zvuči zastrašujuće, je intervencija koja će vam spasiti zub koji bi se u suprotnom izvadio. Ukoliko ste pacijent stomatološke ordinacije Lopičić, garantujemo vam da će intervencija proći bezbolno. Naši oralni hirurzi će vam dati lokalnu anesteziju i veoma pažljivo i precizno odraditi svoj posao.

 

Nakon operacije korijena zuba, kada anestezija izgubi dejstvo normalni su bolovi jer su desni bile siječene. Mogući su otoci, da biste ih otklonili pa vam savjetujemo  stavljanje hladnih obloga. Do operacije korijena zuba dolazi ukoliko se na vrijeme ne liječi zapaljenje korijena zuba. Ukoliko ne liječite gingivitis, zapaljenje će se proširiti i učiniće da propadne parodoncijum.

 

To će omogućiti parodontopatiji da napreduje. Slijedeća faza koja se javlja uslijed širenja zapaljenja su parodontalni džepovi. Simptomi parodontalnih džepova su preosjetljivost zuba na zagrižaj, krvarenje i bol Kada zapaljenje ovoliko uznapreduje vrlo je moguće da dođe do oštećenja i udaljenijih organa koji se nalaze u čovjekovom organizmu.

 

Operacija korijena zuba - procedura

 

Da bi se zub spasio potrebna je operacija korijena zuba. Operacija korijena zuba se sastoji iz više koraka. Prvi korak je sječenje i povlačenje desni kako bi se pristupilo alveolarnoj kosti i parodontalnom džepu. Bitno je omogućiti jasan prizor tkiva koje je patološki uništeno. Nakon toga slijedi ušivanje gingive. Stomatolog će otpustiti pacijenta i reći da dođe da skine konce nakon sedam dana.

 

Operacija korijena zuba nije uvek najbolje riješenje ukoliko je zub zahvatila infekcija. Nekad ga je bolje izvaditi. Da li će stomatolog pacijentu savjetovati operaciju zuba ili vađenje zuba zavisi od mnogih faktora kao što su trenutno zdravlje pacijenta,uzrast,itd.

 

U stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić u Podgorici možete zakazati preventivne stomatološke preglede kao i ostale intervencije ukoliko se ukažu kao potrebne. Informacije o cijenama stomatoloških preventivnih pregleda i stomatoloških usluga ordinacije Lopičić možete saznati dolaskom u našu ordinaciju ili se informisati putem broja telefona koji vidite na sajtu.

Operacija korijena zuba - Stomatoloska ordinacija Podgorica- Stomatoloski pregledi I usluge

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati