Zdravi i blistavi zubi

04.01.2013

 

Bijeljenje zuba

 

Da biste imali zdrave zube oralna higijena je obavezna, koja podrazumeva redovno pranje zuba i usta Blistavo bijeo osmijeh nije tako jednostavno postići ukoliko nemate genetske predispozicije za to. Stari i efektan savijet za postizanje željene bjeline zuba jeste pranje sodom bikarbonom. Ukoliko nemate sodu bikarbonu, kuhinjska so može poslužiti kao zamjena. Jednom nedeljno sipajte malo sode bikarbone na četkicu i pravite pokrete identične kao kada perete zube.

 

 

 

Morate znati pravilne pokrete prilikom pranja zuba da bi se dobio ženjeni efekat. Nakon toga isperite dobro i taj proces ponovite svake nedelje. Videćete kako se bjelina zuba postepeno povjećava. Bitno je da je naveden način zdrav, efektan i što je najbitnije pristupačan svima.

 

Ishranu je takođe neophodno redukovati. Ukoliko želite besprekorno bele zube izbegavajte konzumiranje kafe, crnog vina i duvanskog dima. U slučaju da konzumirate nešto od navedenih supstanci, savjetuje se pranje zuba nakon konzumacije. Alternativa pranju zuba nakon korišćenja štetnih supstanci jeste ispiranje zuba rastvorom.

 

Prilikom pranja zuba je neophodno da perete i jezik jer se na njemu takođe talože bakterije i u toku noći čine štetu vašim zubima.Preporučljivo je da krenete da praktikujete čišćenje zuba koncem više puta u toku dana.Konac možete koristiti nakon svakog obroka.Ne oduzima mnogo vrijemena ali mnogo znači.Pomoću konca ćete ukloniti štetne naslage sa vaših zuba koje nisu golim okom vidljive ali su svakako štetne i uništavaju zub.

 

Ne budite lijenji,brinite o vašim zubima pravilno i na vrijeme. Izbjeljivanju zuba takođe pomaže i jabukovo sirće.Ukoliko budete koristili jabukovo sirće budite oprezni jer kiselina može da nagriza gleđ zuba i ošteti je.Morate znati pravilno ga koristiti prilikom izbjeljivanja.Pomešajte ga sa malom količinom vode i bezbedno izvršite samostalno izbjeljivanje zuba.Naravno, izbjeljivanje zuba je moguće uraditi i kod stomatologa, najčešće laserski.Intervencija je bezbolna i kratka.Ukoliko se odlučite za takav način neophodno je prethodno informisati se sa vašim stomatologom.

 Povezani članci

Stomatoloska ordinacija Podgorica - bijeljenje zuba

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati