Mliječni zubi

13.12.2012

Prosečan starosni period je oko šest mjeseci. U prve tri godine života djete dobije dvadeset mliječnih zuba. To je prilično osetljiv period za djete. Desni su osjetljiviji nego inače što djete čini nervoznim. Nervozu i bol najčešće ublažavaju tako što žvaću predmete od gume. Dok se kod druge djece ne javljaju nikakvi simptomi prilikom nicanja zuba.Nakon izrastanja prvih zuba potrebno je voditi pravilnu oralnu higijenu svog djeteta.Izrasle zubiće je neophodno prati dva puta dnevno, jednom ujutru i jednom uveče.

 

 

Možete ih prati uz pomoć komadića vlažne gaze. Neophodno je prati i spoljnu i unutrašnju stranu zubića. Kada djete napuni dvije godine, poželjno je prijeći na redovno korišćenje četkice za zube, i dječije paste za zube.Dječija pasta za zube sadrži florid što dovodi do jačanja zubne gleđi i sprečavanja stvaranja karijesa.Djete morate naučiti pravilnom korišćenju četkice za zube kako bi samo moglo da održava oralnu higijenu svoje usne duplje.Iako su mlečni zubi kratkog veka, nakon određenog perioda ih zamenjuju stalni zubi, to svakako ne znači da možete zanemariti njihovo pravilno održavanje.Ispod svih mlečnih zuba se nalaze zameci stalnih zuba.

 

 

Decija i preventivna stomatologija - Deciji stomatolog

 

Takođe se kod djeteta brže šire infekcije ukoliko ima oboleo i nelečen zub. Ukoliko zbog nemarnosti svoje dozvolite da zub vašeg djeteta oboli, znajte da na taj način povećavate mogućnost kvarenja i stalnog zuba.Djete je potrebno od malih nogu navikavati na odlazak stomatologu, da bi se strah smanjio ili potpuno nestao kada odraste.

 

Deciji stomatolog

 

Prvi odlazak stomatologu se savjetuje da bude u prve tri godine života.Tada je bitno da od stomatologa dobijete važne informacije kao što je zdravlje zuba i desni vašeg djeteta i da li ima pravilan zagrižaj. Takođe je bitno da su mlečni zubi pravilni, jer su oni ti koji čuvaju i obezbeđuju mjesto budućem stalnom zubu. Zato budite odgovorni i odvedite svoje djete stomatologu prvi put najkasnije do treće godine života i spriječite pojavljivanje kvara,oboljenja desni ili nepravilan zagrižaj. 

 



Povezani članci

Decija i preventivna stomatologija - Deciji stomatolog Dr Lopicic - Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati