Liječenje paradontopatije

 

Paradontopatija je oboljenje koje se najčešće javlja nakon karijesa. Prvi simptomi paradontopatije su krvarenje desni. Međutim pacijent uglavnom nije svjestan da boluje od paradontopatije u početku jer ne postoje simptomi. Sve dok ne dođe do komplikacija pacijent može živijeti u neznanju od čega boluje. Dentalni plak koji je 80% izgrađen od bakterija je glavni izazivač paradontopatije.

 

Paradontopatija i plakovi

 

Plakovi su nevidljive naslage koje je nemoguće otkloniti samim ispiranjem usta. Da biste spriječili nastajanje paradontopatije ili da biste je otkrili na vrijeme, savetujemo Vam da posjetite našu stomatološku ordinaciju Dr Lopičić. .Kod nas možete zakazati i preventivne stomatološke preglede.

 

Pacijent mora sprovoditi redovnu i pravilnu oralnu higijenu. U suprotnom se u plakovima nagomilavaju mineralne soli i dolazi do stvaranja kamenca. Kamenac su tvrdokorne naslage koje je moguće golim okom vidjeti. Ukoliko ne otklonite kamenac sa zuba na vrijeme dolazi do zapaljenja desni. Kamenac spriječava čišćenje zuba i normalnu cirkulaciju. Usled zapaljenja desni dolazi do jakih bolova zbog kojih se pacijent najčešće javlja stomatologu.

 

Paradontalni džep i uklanjanje kamenca

 

Kauzalna terapija se primenjuje za uklanjanje kamenca sa površine zuba. Kauzalnom terapijom je moguće ukloniti kamenac i iz paradontalnih džepova. U paradontalnim džepovima se taloži kamenac koji ne možemo vidjeti golim okom. Nastajanje paradontalnih džepova je uzrokovano nelečenjem gingivitisa. Prostor između zapaljenih desni i vrha korijena zuba se naziva paradontalni džep. Ovo zapaljenje je praćeno jakim bolovima, što najčešće natjera pacijenta da se javi stomatologu.

 

Ukoliko se na vrijeme ne javite doktoru dolazi do posljednjeg stadijuma, a to je ispadanje zuba. Terapija paradontopatija nije dugoročna i ne garantuje da Vam se bolest ponovo neće vratiti. Redovnim pregledima Vi možete bolest da uvedete u neki mirniji tok koji će omogućiti očuvanje zdravlja zuba u dužem vremenskom periodu.

 

Liječenje paradontopatije i lasersko uklanjanje kamenca

 

Jednostavniji vid liječenja paradontopatije, u slučaju kada nije došlo do komplikacija, se sastoji od uklanjanja kamenca laserom. Lasersko uklanjanje kamenca je je potuno bezbolno. Nakon toga sledi poliraje zuba četkicom. Ukoliko su paradontalni džepovi veći proces liječenja je malo komplikovaniji .Često je potrebno hiruško uklanjanje i kiretaža. Ne dozvolite da se to dogodi Vama.

 

Brinite o svojim zubima na vrijeme. Dođite u stomatološku ordinaciju Dr Lopičić i zakažite pregled. Cijene stomatoloških usluga možete saznati na licu mesta ili pozivom na brojeve telefona koje vidite na sajtu.

Lijecenje paradontopatije i lasersko uklanjanje kamenca - Stomatolog Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati