Liječenje kanala korijena zuba

 

Lijecenje kanala korijena zuba - Endodontski tretman je samo jedna od mnogobrojnih usluga koje nudi naša stomatološka ordinacija Dr Lopičić iz Podgorice. Endodontski tretman se koristi u situacijama kada se karijes proširi toliko da ošteti zubnu pulpu  tj zivac. Karijes je oboljenje zuba i ukoliko se ne otkloni na vrijeme može doći do komplikacija. Jedna od komplikacija jeste dolazak kvara do samog živca uslijed čega nastaje oštećenje tkiva zubne pulpe.Tada se vrši uklanjanje tkiva zubne pulpe.

 

Nakon toga slijedi čišćenje, obrada i dezifenkcija kanala korijena a zatim poslije toga punjenje kanala korijena od korijena do vrha. Korijeni zuba nijesu isti kod svih ljudi. Svaki od njih je na poseban način zakrivljen što onemogućava klasičnim metodama uraditi precizan i kvalitetan endodonotski tretman. Ukoliko se ne uradi kvalitetno dolazi do sigurnog gubitka zuba.

 

Za precizno i kvalitetno otklanjanje tkiva zubne pulpe se koriste NiklTitanijum savitljivi instrumenti koji imaju mogućnost praćenja krivina zubnog korijena. Zbog svoje savitljivosti ne pucaju i savršeno precizno i kvalitetno obavljaju posao. Nakon čišćenja kanala korijena zuba slijedi njegovo punjenje. Punjenje kanala korijena se vrši specijalnim aparatom Xsmart.

 

Pored navedenog aparata za punjenje neophodno je imati i specijalni aparat koji stomatologa navodi i precizno određuje dubinu kanala korijena, što je veoma bitno da bi se napunio koliko je potrebno. Dešava se da dođe i do komplikacija prilikom vršenja endodonotskog tretmana. Takođe se dešava da dođe do ponovne upale vrha korijena zuba nakon nekog vremenskog perioda. Taj period može biti i nekoliko godina. Tada se pacijentu radi intervencija revizija endodonotskog punjenjao kojoj će kasnije biti riječi. Stomatološka ordinacija Dr Lopičić iz Podgorice nudi usluge liječenja kanala korijena zuba vrlo efikasno i bezbolno. Cijene stomatoloških usluga u našoj ordinaciji su veoma pristupačne.

 

Lijecenje kanala korijena zuba - - Stomatoloska ordinacija Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati