Ispravljanje zuba

 

Ispravljanje loše poređanih zuba, ili zagrižaja nikad nije kasno. Imati lijep osmeh, nije bitno samo radi estetike. Lijepo poređani zubi i pravilan zagrižaj su bitni za žvakanje hrane i pravilan govor. Proteze ili ortodonski aparati se peporučuju svima koji imaju problema sa krivo postavljenim zubima ili zagrižajem.

 

Efekat proteze je veći kod djeteta nego kod odrasle osobe. To znači da je određenu protezu potrebno nositi duži vremenski period dok se ne postigne željeni efekat, ukoliko ste osoba izašla iz puberteta. Zagrižaj može biti nepravilan u slučaju da gornja vilica prekriva donju ili obrnuto. U oba slučaja pacijent je onemogućen da pravilno žvaće što dodatno utiče na organe za varenje. Pored nepravilnog žvakanja kod ovakvih pacijenata je onemogućen i pravilan govor. 

 

 

Ortopedija vilice se bavi ispravljanjem deformiteta ovog tipa. U stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić možete uradite prije svega pregled i konsultovati se sa stomatolozima specijalistima iz oblasti ortodoncije. Prije nego što se napravi ortodontski aparat pacijentu, stomatolog uzima otisak vilice, pravi gipsani model i vrši analizu stanja u ustima pacijenta.

 

 

Fiksni i mobilni ortodontski aparati

 

Na osnovu otiska se predlaže adekvatno riješenje problema. Da li će se pacijentu prepisati fiksni ortodontski aparat ili mobilni ortodontski aparat zavisi od proučenog otiska od strane stomatologa. Fiksni ortodontski aparati su efikasniji od mobilnih jer se oni konstantno nose za razliku od mobilnih koje pacijent može da skida i stavlja kad poželi. Fiksni ortodontski aparati imaju cijenu koja takođe dosta odskače od cijene mobilnih ortodontskih aparata.

 

Postoje i razlike u fiksnim ortodontskim aparatima. Razlika je u tome što su jedni napravljeni od metala a drugi od keramike. Cijena fiksnih ortodonskih aparata od metala je niža od cijene fiksnih ortodonskih aparata od keramike. Stomatološka ordinacija Dr Lopičić ima stomatologe stučnjake iz oblasti ortopedije vilica i za Vas će uvek imati adekvatno riješenje, na Vama je samo da dođete. Cijene ortodontskih aparata u stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić možete saznati direktnim dolaskom u ordinaciju ili pozivom na broj telefona koji vidite na sajtu.

Ispravljanje zuba-Fiksni i mobilni ortodontski aparati

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati