Inlej

Uklanjanje karijesa sa zuba ostavlja oštećenja. Ta oštećenja je potrebno na što bolji način ispuniti. Nakon uklanjanja karijesa u zubu ostaje prostor koji se mora popuniti. Drugi naziv za prostor koji nastaje u zubu usled uklanjanja karijesa se naziva kavitet. Ako je kavitet jako velik obična plomba nije trajno riješenje. Stomatolog će vam reći da dođete nakon par godina kako biste zamijenili plombu. To govori iz razloga što je ispadanje plombe u slučaju velikih kaviteta veoma često. Da ne bi dolazilo do ispadanje plombe koristi se inlej koji ima istu svrhu kao i plomba ali je mnogo efikasniji.

 

Kompozitni i keramički inlej

 

Inlej se pravi od kompozita ili keramike. Radi se po određenom kalupu zuba pacijenta. Inlej se zubnim cementom lijepi na zub.Iz razloga što se radi uz prethodno uzet otisak pacijenta ne može se desiti da ne odgovara pacijentu. Boju inleja će odrediti vaš stomatolog na osnovu boje drugih zuba. Nakon postavljanja inleja dodatne korekcije, koje se rade radi boljeg prijanjanja, se obavljaju brušenjem. Na vama je da se odlučite kakav ćete inlej staviti, keramički ili kompozitni. O tome se posavjetujte sa stomatologom. Keramički inlej je izdržljiviji i potpuno neprimjetan na zubu. Dobro podnosi pritisak i druga štetna djelovanja.

 

U našoj stomatološkoj ordinaciji možete odabrati inlej kao način punjenja zuba nakon otklanjanja karijesa. Pored intervencija uklanjanja karijesa i postavljanja plombe ili inleja naša stomatološka ordinacija nudi i ostale tipove intervencija između ostalog i preventivne preglede koje toplo savjetujemo svima. O cijenama stomatoloških usluga naše ordinacije Dr Lopičić koja se nalazi u Podgorici se možete informisati direktnim dolaskom kod nas ili pozivom na broj koji vidite na našoj internet stranici.

Kompozitni i keramički inlej - Stomatoloska ordinacija Dr Lopicic Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati