Hirurško vađenje zuba

 

Hirurško vađenje zuba se odnosi na zube koji se ne vide u usnoj duplji, odnosno na zube koji još uvijek nisu nikli. Hirurško vađenje zuba je moguće u našoj ordinaciji Dr Lopičić koja se nalazi u Podgorici. Da bi mogao da vidi i izvadi zub,stomatolog mora da isiječe i povuče desni. Kada stomatolog povuče desni dobija mogućnost da pristupi zubu.

 

Kod nas u stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić možete raditi hirurško vađenje zuba uz prethodno zakazivanje pregleda i konsultacije sa stomatologom. Prije nego što dođe do samog vađenja, stomatolog će vam zatražiti da odradite rendgenski snimak zuba kako bi znao na pravilan način da ga izvadi.

 

Obično su umnjaci ti zubi koji se vade hirurškim putem. Za njih uglavnom nema mjesta u vilici i potrebno je izvaditi ih jer u suprotnom mogu da naprave probleme. Prilikom vađenja zuba hirurškim putem, pored siječenja i povlačenja desni nekada je potrebno i sijeći zub na više dijelova kako bi se lakše izvadio. Hirurško vađenje zuba vrši oralni hirurg. Prilikom hirurškog vađenja zuba pacijentu se daje lokalna anestezija.

 

Intervencija traje duže od običnog vađenja zuba i zato neki pacijenti ako zahtijevaju dobijaju i opštu anesteziju. U nekim slučajevima se pacijentu nakon vađenja umnjaka prepisuju antibiotici i lijekovi protiv bolova. Nakon hirurškog vađenja zuba ne bi trebalo konzumirati hranu narednih šest do osam sati. Prilikom pranja zuba pažljivo ispirati da se ne bi oštetio čep koji se stvara na površini rane od zgrušane krvi. Krvarenje je moguće i narednog dana. Nakon hirurškog vađenja zuba se dešava da ta strana lica otekne pa se preporučuju hladne obloge prva dva dana. Obloge držati po 10 min sa pauzama od pola sata.

 

Ukoliko vam neki zub pravi problem, ne raste pravilno, obratite se našoj stomatološkoj ordinaciji gdje možete odraditi pregled i nakon toga hirurško ili obično vađenje zuba, ako je to potrebno. Cijena hirurškog vađenja zuba je veća od vađenja običnog zuba. O cijenama vađenja zuba i ostalih usluga možete se informisati pozivom na broj telefona koji vidite na sajtu.

 

Hirursko vadjenje zuba - Stomatoloska ordinacija Dr Lopicic Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati