Fiksne proteze

 

 

Ukoliko imate problem sa rasporedom vaših zuba, položajem ili zagrižajem riješenje za vas je fiksna proteza. Fiksna proteza je tip proteze za ispravljanje zuba. Fiksna proteza se stavlja ako pacijent ima sve zube ali mu je potrebna modifikacija zuba ili odnosa gornje i donje vilice. Fiksna proteza koju možete staviti u stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić će vam pomoći da uz što kraći vremenski period dobijete što bolje rezultate.

 

Fiksna proteza za zube se sastoji iz bravica i luka. Bravice se lijepe na svaki zub pojedinačno i povezuju se lukom. Bravice mogu biti izrađene od metala, ili od estetskog materijala kao što su safirne ili keramičke bravice. Luk takođe može biti od metala ukoliko su i bravice od metala. Ukoliko su bravice safirne luk će takođe biti bijeli. Ovakva fiksna proteza će biti jedva primjetna. Naravno postoje razlike u cijeni fiksnih proteza za zube. Cijena fiksne proteze izrađene od metala su daleko jeftinije od keramičkih ili safirnih.

 

Na vama je da odlučite u zavisnosti šta Vam se više sviđa i koje su vaše finansijske mogućnosti. Paralelno pomjeranje zuba je karakteristično za modifikovanje zuba fiksnom protezom. Fiksna proteza za zube je jedina sa kojom se zubi mogu pomjerati paralelno i dovesti zube u željeni red. Nošenjem fiksne proteze je moguće popraviti i zagrižaj. Najbolje je u tom slučaju staviti protezu u što ranijim godinama života da bi efekat bio što bolji. Vremenska dužina nošenja fiksne proteze je individualna. Zavisi od slučaja pacijenta i starosti. Mogući su bolovi prilikom pomjeranja zuba, jer se pomjeraju direktno iz korijena.

 

Prilikom nošenja fiksne proteze za zube jako je bitna oralna higijena. Prilagođavanje fiksne proteze se vrši kod stomatologa na svakih par mjeseci. Ukoliko vas zanimaju cijene fiksnih proteza za zube ili drugih proteza za ispravljanje zuba savijetujemo vam da okrenete broj telefona naše stomatološke ordinacije Dr Lopičić koji vidite na sajtu ili dođite direktno kod nas u ordinaciju koja se nalazi u Podgorici.

Fiksna proteza za zube - Stomatoloska ordinacija Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati