Dječija stomatologija

Dječiji ( zubar) stomatolog

 

Svaki problem se može riješiti. Ako vaš mališan posjeduje bilo koji problem koji se tiče zuba, stomatološka ordinacija dr Lopičić I naš dječiji (zubar) stomatolog stoji vam na raspolaganju. Nudimo rješenje djetetovog problema na što je više moguće bezbolan način. U našoj ordinaciji uz prijatnu atmosferu, druženje I igranje, zubići vaših mališana biće zdravi, što je na kraju krajeva I najbitnije.

 

 

Dječija i preventivna stomatologija

 

Veoma je važno da se karijes otkrije u početnoj fazi, kako bi se spriječile komplikacije koje mogu biti veoma bolne. Kako bi na vrijeme dijagnostifikovali karijes, upotrebljavamo najsavremenije tehnike, tj dostigunuća na polju stomatologije. Karijes uspijevamo da spriječimo već u najranijoj fazi upotrebom mekog lasera u kombinaciji sa profilatkičkim pastama za zube. Drugi način podrazumijeva minimalno invazivne tretmane. Ukoliko je dubina lezije karijesa adekvatna, tj pogodna, upotrebljavamo ultrazvuk ili vazdušnu abraziju. Primena ovih postupaka ne zahtijeva upotrebu anestezije. U svakom drugom slučaju ili tretmanu, anestezija se podrazumijeva. Kod mliječnih I stalnih zuba, tj prilikom rješavanja problema lezija karijesa, koristimo se najsavremenijim metodama I materijalima.

 

Nama je, kao I roditeljima, veoma bitno da dijete ne osjeća bol u toku tretmana a I nakon njega. Poznato je da djeca imaju negativno mišljenje o stomatolozima (zubarima) na osnovu pređašnjeg negativnog iskustva. Kod takvog djeteta javlja se strah. Čak I u takvim situacijama postoji rješenje da se pomoću sedacije inhalatorom pobijedi strah I dijete zbrine na prijatan način.

 

 

Decija stomatologija i problemi

 

Problem koji je tipičan kod djeteta I adolesenta jeste traumatska povreda zuba. Kod takvih povreda, veoma je bitno zbrinuti zub na pravi način jer će u suprotnom bilo kakva greška doprinijeti njegovom gubitku I komplikacijama. Deca nepredvidivog ponapanja, nemirna I  nepažljiva, obično su ta koja se imaju problem ove vrste. Pomenuti problem rješava se upotrebom štitnika za zube, ukoliko se ona bave određenim sportom koji zahtijeva kontakt. Kao što smo rekli, ukoliko do povrede dođe, jako je bitno na vreme se javiti stomatologu, I rešiti problem na pravi način, sa pravilnom dijagnozom.

Decija i preventivna stomatologija-Deciji (zubar) stomatolog

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati