Cistektomija

Uklanjanje cističnog sadržaja iz vilične kosti predstavlja jednu od oralno hiruških procedura koja se naziva cistektomija. U stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić se cistektomija izvodi potpuno bezbolno pod lokalnom anestezijom. Šuplji patološki prostori koji se nalaze u koštanom tkivu vilice se nazivaju ciste.

 

Rast cisti je jako spor, da bi postale vidljive potrebno je da prođe i više godina. Ukoliko je sadržaj zapaljenja ciste veći i njen rast je brži. Da bi cista rasla potrebno je da bude zatvorena. Ako se desi da cista pukne i njen sadržaj se isprazni, njen rast će prestati. Pojava akutne infekcije je jedan od načina da se cista otkrije.

 

Kada se cista nalazi u gornjoj vilici, pravac njenog rasta je usmjeren ka nosnoj šupljini ili ka nepcu. Ciste se u donjoj vilici mogu povećavati i zahvatati veći deo površine donje vilice a da pacijent ne primjeti. Ukoliko se konstatuje postojanje ciste neophodno je što prije istu otkloniti jer ona djeluje uništavajuće na koštano tkivo.

 

Cistektomija je jedan od načina liječenja ciste. Prilikom cistektomije se cista u potpunosti uklanja. Oralni hirurg je u obavezi da rasiječe desni kako bi pristupio cističnom predjelu. Nakon otklanjanja ciste rez koji je napravljen na sluzokoži se zašiva i stavljaju se konci.

 

Pacijent skida konce nakon sedam dana. Osam dana nakon intervencije pacijent je u obavezi da pije antibiotike. Cistektomija se ne može vratiti ponovo. Cistektomiju možete uraditi kod tima specijalista oralne hirurgije u našoj stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić. Cijene stomatoloških usluga kao što je cistektomija ćete saznati ukoliko dođete u našu stomatološku ordinaciju koja se nalazi u Podgorici.

 

Ukoliko sumnjate da imate cistu ili samo želite da odradite redovan preventivni stomatološki pregled dođite u stomatološku ordinaciju Dr Lopičić. Uz povoljne cijene i ljubazni tim stomatologa će vaš problem biti uspiješno riješen.

Cistektomija-Stomatoloska ordinacija Podgorica- Stomatoloski pregledi I usluge

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati