Bolesti zuba

 

Bolesti zuba možda na prvi pogled izgledaju bezazleno ali posljedice nelječenja bolesti zuba mogu biti fatalne.Stomatološka ordinacija Lopičić nudi usluge liječenja oboljelih zuba. Cijene usluga variraju u zavisnosti od oboljenja koje posjedujete.

 

Oboljeli zub ukoliko se ne liječi na vrijeme će uticati na rad srca i drugih organa u organizmu čovjeka. Oralna higijena je veoma bitna. Redovno i pravilno pranje zuba, korišćenje konca za čišćenje kao i redovan odlazak stomatologu mogu spriječiti oboljenje zuba.

 

Bolesti zuba su:

 

 

Karijes se stvara pod uticajem loše ishrane,bakterija i neredovne i nepravilne oralne higijene.Simptomi postojanja karijesa na zubu su bolno reagovanje na hladne ili tople napitke i slatku hranu. Da biste spriječili nastajanje karijesa predlažemo vam da u stomatološkoj ordinaciji Lopičić odradite zalivanje fisura.

 

 

Liječenje zuba - Zalivanje fisura

 

Zalivanje fisura je proces u kome se puni grizna površina bočnih zuba i spriječava nagomilavanje bakterija. Ako se karijes ne sanira na vrijeme on prodire u unutrašnjost zuba gdje se širi infekcija. Ukoliko dođe do velikog proširenja infekcije nastaje slijedeće oboljenje a to je upala zubnog zivca.

 

Upala zubnog zivca nastaje kada infekcija izazvana karijesom dospije do samog korijena zuba. Karijes je svojim proširenjem napravio dovoljno veliku rupu kroz koju konstantno ulaze razne bakterije iz usne duplje. Na taj način se kvar velikom brzinom širi i stiže do korijena zuba gdje izaziva zapaljenje.

 

U tom slučaju je neophodno u stomatološkoj ordinaciji izvaditi živac i napuniti prostor kanala korijena posebnim materijalima. Tada bolovi potpuno nestaju.Sam proces vađenja korijena je komplikovan i bolan zato reagujte na vrijeme. Ne dozvolite da se karijes proširi i napravi komplikacije. Ako pacijent zanemari bolove zapaljenja zubnog korijena dolazi do gangrene zuba.

 

Gangrena predstavlja izumiranje zubnog zivca pod dejstvom prevelike količine bakterija. Potrebno je javiti se svom stomatologu koji će očistiti unutrašnjost zuba i zatvoriti ga. Ukoliko se ignoriše i gangrena, bakterije se šire do samog vrha korijena. Tada nastaje zapaljenje korijena ili paradontitis.

 

Ovo je poslednji stadijum zapostavljenosti liječenja oboljelih zuba. Praćen je jakim bolovima i otokom. Neophodno je obratiti se stomatologu. Stomatološka ordinacija Lopičić nudi usluge liječenja svih vrsta bolesti zuba. Ukoliko su vam potrebne samo informacije i savjetovanje možete nas pozvati na brojeve telefona ili kontakirati putem stranice Kontakt.

 

Usluge koje se tiču bolesti zuba obuhvataju :

 

Lecenje zuba - Zalivanje fisura - Stomatoloske usluge Dr Lopicic Podgorica

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati