Apikotomija

 

Apikotomija je uklanjanje vrha korijena nekog zuba sa inficiranim dijelom tkiva koji se nalazi na zubu. Apikotomija je posljednja solucija u spašavanju zuba da ne bi došlo do vađenja. Prednji zubi imaju po jedan korijen dok ostali imaju dva ili više. Preko korijena se omogućava ulazak nervnih i krvnih sudova u zub.

 

Apikotomija predstavlja sigurno riješenje ukoliko želite da spasite zub u posljednjem trenutku. Apikotomija se radi uz lokalnu anesteziju i potpuno je bezbolna. Proces apikotomije započinje siječenjem desni, kako bi se pristupilo viličnoj kosti. Nakon toga slijedi uklanjanje kosti i pristupanje vrhu korijena.

 

Kada se omogući pristup vrhu korijena slijedi otklanjanje inficiranog tkiva. Intervencija apikotomije se mora odraditi profesionalno jer nikako ne bi smio ni najmanji ostatak inficiranog tkiva da ostane u korijenu jer će to dovesti do ponovnog procesa. Nakon uklanjanja inficiranog tkiva slijedi skraćivanje korijena zuba. Skraćivanje korijena zuba se obavlja pod uglom od 0° do 45°. Kada se završi proces skraćivanja korijena zuba slijedi punjenje kanala korijena. Punjenje kanala korijena zuba se vrši preko krune zuba ili preko vrha skraćenog korijena zuba. Kada se završi proces punjenja kanala korijena zuba provjerava se da li je sve perfektno očišćeno i ako jeste slijedi ušivanje sluzokože.

 

Nakon intervencije kada dođe do prestanka djelovanja anestezije mogući su jaki bolovi. Stomatolog će vam preporučiti lijek protiv bolova koji ćete popiti. Ukoliko se javi otok preporučuju se hladne obloge. Stomatološka ordinacija Dr Lopičić posjeduje tim oralnih hirurga koji će vam apikotomoju izvršiti na što profesionalniji i bezbjedniji način. Cijene izvršenja apikotomije ćete saznati od strane zaposlenih u našoj stomatološkoj ordinaciji Dr Lopičić iz Podgorice.

Apikotomija - Stomatoloska ordinacija Podgorica- Stomatoloski pregledi I usluge

"Ordinacija Lopičić" nudi zaposlenje

Stomatološkoj ordinaciji Lopičić potrebni doktor stomatologije i stomatološka sestra. Više informacija možete videti ovde...

 

Izbjeljivanje zuba 

Izbjelite vaše zube u našoj ordinaciji po odličnoj cijeni. Detaljnije informacije možete vidjeti ovdje .

 

 

Bezmetalna krunica/navlaka za jedan dan!

Krunica se izradjuje u toku istog dana pomocu kompjuterskog softver sistema CEREC najnovije generacije njemacke firme SIRONA. 

detaljnije...

Anketa
Kako ste saznali za naš sajt ?
Putem Google pretrage
Preporuka prijatelja
Preko društvenih mreža
Neki drugi način
Rezultati